top of page

Eletäänkö aurinkopaneeleissa ostajan markkinoilla?

Elämme tällä hetkellä suurien korkojen ja pienien sähkölaskujen aikakautta. Sähkön spot-hinta käy välillä jopa pakkasella, joka on saanut kuluttajat epäröimään aurinkoenergian hyötyjä.


Aurinkovoimalan ostamisen osalta saattaa kuitenkin olla poikkeuksellisen hyvä hetki kuluttajan näkökulmasta. Hankinnan kannalta ajankohta saattaa olla jopa energiakriisin aikaa parempi, mikäli kuluttajan ei tarvitse solmia pitkiä osamaksususopimuksia.


Miksi aurinkoenergiaan sijoittaminen saattaa olla kannattavaa tälläkin hetkellä?


1. Edulliset hankintakustannukset:


Aurinkopaneelien ja niihin kuuluvien tarvikkeiden hinnat ovat laskeneet kasvavan kysynnän ja kilpailun ansiosta. Kiristynyt kilpailu on pakottanut valmistajia parantamaan tuotteidensa laatua ja ominaisuuksia sekä laskemaan hintoja. Lisäksi asennustöiden kustannukset ovat laskeneet.


2. Tehokkaampi teknologia:


Aurinkopaneelien teho ja hyötysuhde ovat kasvaneet, johtaen suurempiin säästöihin ja lyhyempään takaisinmaksuaikaan.


3. Lyhyet toimitusaikataulut:


Viime vuoden räjähdysmäinen kysyntä johti valtaviin toimitusketjuongelmiin alan toimijoilla. Tästä on opittu, ja Suomessa on tällä hetkellä aurinkopaneeleita hyvin saatavilla. Atum-aurinkovoimalan toimitusaika on n. 2-4 viikkoa.


On tärkeää huomioida, että vaikka sähkön hinta voi tällä hetkellä tuntua edulliselta, todellisuudessa se sisältää myös muita kustannuksia, kuten siirtomaksut ja verot. Näiden kulujen suuruutta ei välttämättä osaa heti huomioida, mutta ne vaikuttavat todellisuudessa sähkölaskun loppusummaan merkittävästi.


Investoimalla aurinkoenergiaan voit osittain vapautua riippuvuudesta perinteiseen sähköverkkoon, mikä voi auttaa välttämään siirtomaksujen ja verojen vaikutuksen.


Nyt on siis oikea aika harkita aurinkopaneelien hankintaa - ne tarjoavat paitsi taloudellisia etuja myös mahdollisuuden vaikuttaa positiivisesti ympäristöön ja energian hintakehitykseen.

Comments


bottom of page